Udflugter mv.

!950'ernes udskejelser og forlystelser var beskedne for Refsvindingeboerne:

At drage til dyrskue i Nyborg


Johannes Lys med sin præmieko

var én mulighed, en anden og 'større' var det fynske fællesskue i Odense - også her blev dyrene gradvist næsten helt fortrængt af maskinudstillinger. Tombola var en del af underholdningen !
Transporten foregik naturligvis på cykel, evt. med den nødvendige cykelstald ! - 25/50 øre !

Dyrskuepladsen i Nyborg, dvs. eksercerpladsen ved Døveskolen benyttedes et par gange om året af omrejsende cirkus.


Copyright ikke identificeret 

Navnlig for børn var en tur til zoologisk have i Odense med hjemmesmurt madpakke en herlig og spændende oplevelse; langs med åen lå små pavilloner, hvor man kunne bænke sig med frokosten og måske en sodavand. På den anden side af åen blev oprettet et mindre tivoli, nedlagt 1997. På zoo-området var nogle få legeredskaber, bl.a. en rutsjebane og en "fodsparket" karrussel.

Læs mere om zoo her

En "forlystelse" for nogle voksne var det at drage til Egeskov Marked, en blanding af dyrehandel, tivoli og gøgl, herunder valg af årets stodderkonge !

En anden voksenfornøjelse var det at drage ud på travbanen i Odense - over for Zoo; mange af "traverne" var fynske, og havde man ikke en hest med, kunne man jo spille på udfaldet ! - og det kunne man godt forarmes af !!!

En gang imellem kom der et omrejsende tivoli til Nyborg; her var bl.a. luftgynger, karrussel, en stor gynge med "både", tombola, skydetelte, måske også en dødsdrom  m,m.


Luftgynger
 Copyright ikke identificeret


Bådgynger
 Copyright ikke identificeret


Dødsdrom
 Copyright ikke identificeret

Biografen i Ørbæk, på kroen viste både Morten Korch-, Fy og Bi-film mv. Det var jo også spændende - en enkelt cowboyfilm kunne det også blive til.
Men i kirketiden, dvs. før kl. 1600 på søn- og hellidage var det ikke tilladt at spille film !

Om sommeren var det afvekslende og forfriskende at drage til stranden - navnlig efter en dag med bjergning af byg; de yndede steder var Teglværksskoven, Hesselhuset, Nordenhuse eller Kajbjerg/Taarup strand.

Skoleudflugterne var umiddelbart efter krigen ikke eksotiske: pr. cykel eller Tage Andersens rutebil til Hesselhuset; efterhånden kunne de større klasser nå så langt som til både Assens og Munkebjerg og endnu senere på flere-dagesophold til Bornholm !


Skoleudflugt til Fanø, 1957

Teaterbesøg i f. eks. Odense var sjældent forekommende ! - lidt mere almindeligt var det at overvære Voldspil i Nyborg, hvor operetterne var på det sædvanlige repertoire: Annie Get Your Gun, Sommer i Tyrol og lign.